ATSAKINGO ŠEIMININKO AKADEMIJA: naujas kursas

2018 Kovas 7 d.

 

Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centras kovo 6 d. Vilniaus m. savivaldybėje vėl atnaujino „Atsakingo šeimininko akademijos“ nemokamas paskaitas šunų mylėtojams.

Pirmąją paskaitą apie šuns pasirinkimą skaitė kinologė, čekoslovakų vilkšunių augintoja Aistė Matiukaitė.

„Pirmiausia pagalvokie, kodėl norite šuns. Tada būkite sąžiningi ir atsakykite, ar suteiksite savo augintiniui visavertį gyvenimą ir ateinančius bent 10 metų skirsite jam kasdien 2 valandas savo brangaus laiko?, – lektorė A.Matiukaitė savo paskaitą pradėjo nuo klausimų. –  Šuo yra jusli, gyva būtybė, kasdien reikalaujanti mūsų  priežiūros, dėmesio ir meilės".

Paskaitos metu ji pabrėžė, kad daug keliaujantys, turintys alergijų, daug dirbantys ar laukiantys šeimos pagausėjimo, įsigiję augintinį, turėtų labai gerai pasverti jų laukiančius iššūkius.

Taip pat renkantis, kokio dydžio šunį įsigyti, akcentavo visuomenės požiūrį bei didesnę ar mažesnę toleranciją tam tikroms šunų veislėms.

„Jeigu eisite sostinės Gedimino prospektu su čekoslovakų vilkšuniu, žmonės trauksis, duos jums kelią, tuo tarpu jeigu eisite su vokiečių nykštukiniu špicu, daugelis norės jį paglostyti ar netyčia užmins leteną, nepastebėję šuns...", – sakė Aistė.

Renkantis šunį ji patarė atsižvelgti į gyvūno paskirtį, temperamentą, lytį. Patarė neskubėti, nesivadovauti emocijomis ir būtinai bendrauti su šunų veisėjais, o renkantis šunį iš prieglaudos tartis su gyvūnų elgsenos specialistais, pasverti visus už ir prieš.

Daug naudingų patarimų lektorė pateikė apie šuniuko pirmąją kelionę į naujus namus, griovė mitus apie šunų vedžiojimą, dalijosi savo patirtimi.

Po paskaitos dalis būsimųjų šunų šeimininkų nesiskirstė, konsultavosi su lektore.

„Atsakingo šeimininko akademija“ vyksta Šiauliuose, po vieną laidą jau išleista Kaune ir Panevėžyje, o kovo 27 d. numatyta pradėti paskaitas Marijampolėje.

Prie AŠA projekto prisijungė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, Lietuvos smulkiųjų gyvūnų veterinarijos gydytojų asociacija, zoologijos parduotuvių tinklas „Kika“.

Agatos Mulerovaitės nuotr.