Atsakingo šeimininko akademija vaikams: nauja Mokymo centro iniciatyva

2023 Vasaris 20 d.

 

Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centras, pasinaudojęs suaugusiųjų švietimo projekto „Atsakingo šeimininko akademija“ patirtimi, 2022 m. spalio mėnesį pradėjo naują edukacinį projektą „Atsakingo šeimininko akademija vaikams“. Šiuo projektu siekiama skleisti gyvūnų gerovės idėjas, ugdyti vaikų pagarbą gyvūnams, skatinti atsakomybę.

Remiantis Švietimo ministerijos patvirtinta Žmogaus saugos bendrąja programa, šių užsiėmimų metu ugdomi saugaus elgesio su gyvūnais gebėjimai. Kalbama apie 5 gyvūnų laisves ir jų svarbą, mokoma saugaus ir pagarbaus elgesio su gyvūnais augintiniais, supažindinama su šuns „kūno kalba“, aptariama šunų veislių įvairovė, kilmė, paskirtis, savybės.

„Atsakingo šeimininko akademija vaikams“ – tai keturių nemokamų tęstinių užsiėmimų ciklas. Vieno užsiėmimo trukmė – 45 min. Vaikams pateikiama ne tik vaizdinė medžiaga bei filmukai, bet taip pat ir praktinės užduotys, originalios dėlionės. Vyksta diskusijos. Vaikai gali išsakyti savo nuomonę, pasidalinti gyvūnų auginimo patirtimi, užduoti jiems rūpimus klausimus.

Pirmieji „AŠA vaikams“ projektai vyko bendradarbiaujant su Vilniaus m. savivaldybės centrinės bibliotekos „Saulutė“ vaikų lit. skyriumi bei Tuskulėnų gimnazija ir Vilniaus Prano Mašioto pradine mokykla.

Tarptautinės šunų parodos metu Vilniuje projekto rėmuose buvo organizuotas „Protų mūšis“ – vaikai turėjo galimybę parodyti savo žinias, patirti varžybų džiaugsmą, laimėti prizų. „Atsakingo šeimininko akademija vaikams“ jaunieji klausytojai ir jų šeimos nariai kviečiami į Lietuvos kinologų draugijos organizuojamas tarptautines šunų parodas nemokamai, jiems organizuojamos pažintinės ekskursijos ir kūrybinės dirbtuvės.

Daugiau apie projektą.

Informacija e.paštu lkd.dovile@gmail.com