„Atverki duris vasarai“: saugus bendravimas su šunimis

2017 Birželis 27 d.

 

Birželio 26 dieną Molėtų švietimo centras sulaukė neįprastų svečių – atvyko Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro komanda.

Šunų mylėtojai – tarptautinių parodų dalyviai Molėtų krašte visada sutinkami svetingai – kasmet gegužės pabaigoje Radžiūnų aerodrome vyksta LKD organizuojamos tarptautinės šunų parodos, tačiau šunų priežiūros, auklėjimo edukacinių užsiėmimų čia kol kas nebuvo.

Kodėl buvo nuspręsta suorganizuoti edukacinį užsiėmimą Molėtų vaikams, paklausėme Molėtų r. savivaldybės Švietimo centro direktorės Romualdos Žvinienės.

„Kadangi Molėtų švietimo centras prisijungė prie respublikinės iniciatyvos „Atverki duris vasarai“, ieškojome vaikams įdomaus ir naudingo užsiėmimo vasarai. Bendraudami su Ramune Kazlauskaite, Lietuvos kinologų draugijos prezidente, sužinojome, kad Mokymo centras organizuoja labai naudingus mokymus įvairaus amžiaus žmonėmis, kaip atsakingai, saugiai bendrauti su šunimis, juos prižiūrėti“.

Edukaciniame užsiėmime „Saugus bendravimas su šunimis“ dalyvavo pradinių klasių mokiniai, vyresni ikimokyklinukai ir net kai kurių vaikų tėvai.

Vaikai mokėsi saugiai bendrauti su šunimis, „perskaityti“ šuns kalbą, gerbti ir globoti augintinius.

Užsiėmimą vedė Augustė Daukšienė ir Guoda Kavaliauskaitė, Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro atstovės ir visus sužavėjusi auksaspalvių retriverių veislės kalytė Rėja. Puikiai išauklėta, išlaikiusi specialius egzaminus, kad galėtų bendrauti su vaikais ir suaugusiaisiais.

„Po užsiėmimo vaikai žadėjo informacija pasidalinti su tėveliais, draugais, – kalbėjo R.Žvinienė. – Puiku, kad pagalvota ir apie grįžtamąjį ryšį: vaikai gavo informatyvius pažymėjimus, kuriuose trumpai, iliustruotai ir labai aiškiai parodyta tinkamo elgesio su šunimis taisyklės. Visi džiaugėsi ir atšvaitais, vaikai ir mažieji jų augintiniai tikrai bus saugūs“.