Būsimieji pasieniečiai svečiavosi LKD Mokymo centre

2016 Gruodis 4 d.

 

Valstybės sienos apsaugos tarnybos studentai gruodžio 1-osios popietę praleido LKD Mokymo centre.
Dvylika būsimųjų valstybės sienos apsaugos pareigūnų domėjosi, kokiu principu Lietuvoje veikia kinologų susivienijimai, kokie reikalavimai keliami šunų veisimui ir kt.

Lietuvos kinologų draugijos prezidentė Ramunė Kazlauskaitė supažindino studentus su LKD veikla. Pristatė draugijos struktūrą, pagrindinius veiklos principus, supažindino su išduodamais šuniukų kilmės dokumentais ir kt.

Plačiau papasakojo ir apie Lietuvos kinologų narystę Tarptautinėje kinologų federacijoje (FCI) bei pagrindines taisykles, kurių ši narystė įpareigoja laikytis.

LKD Mokymo centro projektų vadovė Augustė Daukšienė supažindino būsimuosius pasieniečius su šio centro veikla. Kadangi visi susitikime dalyvavusieji studentai namuose augina šunis, juos domino, ką ir kodėl šunys „dirba“ Mokymo centre.

Jie sužinojo apie vaikų ugdymo įstaigose vedamus edukacinius užsiėmimus, nemokamų paskaitų ciklą „Atsakingo šeimininko akademija“ Vilniaus m. savivaldybėje, specializuotus mokymus veisėjams.

Būsimieji pasieniečiai stebėjo ir valų terjero Džo pasirodymą, diskutavo kaip išmokyti šunis triukų ir kokie šunys kokiai veiklai geriausiai tinka.

Jiems buvo pademonstruota, kaip edukacinių užsiėmimų metu vaikai mokomi saugiai bendrauti su šunimis, kaip yra aiškinama apie gyvūno prigimtinius poreikius, gerovę.

„Smagu, kad ne tik pasienyje ar policijoje šunys yra mokomi ir su jais dirbama. Pasirodo, yra šunų, kurie laiko specialius egzaminus ir yra ruošiami darbui su vaikais, susitikimams su visuomene. Tai rodo atsakingą, šiuolaikišką Kinologų draugijos požiūrį“, – po susitikimo kalbėjo studentai.