Edukacinis užsiėmimas su šunimi Vilniaus lopšelyje - darželyje „Drevinukas“

2022 Spalis 20 d.

 

Diena, kai vaikų ugdymo įstaigoje svečiuojasi šuo, būna kitokia nei įprastos dienos. O jeigu šuo ne tik parodo keletą triukų, bet kartu su vaikais „mokosi“, padeda jiems atlikti užduotis, bendrauja – užsiėmimo sėkme galite neabejoti.

Taip buvo Vilniaus lopšelyje - darželyje „Drevinukas“, kai spalio 20 dieną čia svečiavosi terapinis šuo, Berno zenenhundė Hepi Tara Luna. Kartu su Hepi pas vaikus atvyko Marija Biteniekytė ir LKD Mokymo centro darbuotoja Dovile Masalskaite, mažiesiems jos pravedė užsiėmimą „Saugi draugystė su šunimi“. Ir nors užsiėmimo tema iš pirmo žvilgsnio atrodo „sausoka“, vaikams tai buvo meilės ir gėrio pamoka.

Gyvūnai augintiniai yra juslios būtybės, jiems gali skaudėti, jie gali jausti alkį, troškulį, baimę, todėl žmonių pareiga yra rūpintis gyvūnais – apie tai buvo kalbėta daugiausia. Vaikai taip pat sužinojo, ką šunys mėgsta ir ko nemėgsta, kaip saugiai prie jų prieiti, kaip glostyti. Susidomėję klausėsi istorijos apie Hepi vaikystę, vartė knygelę apie Hepi keliones, jogos treniruotes, gitaros pamokas, sužinojo, ką labiausiai mėgsta Hepi.

LKD Mokymo centras laikosi nuostatos, kad į užsiėmimus su vaikais gali vykti tik specialų egzaminą išlaikę ir tai patvirtinantį pažymėjimą turintys šunys. Su terapinių šunų registru galima susipažinti Kaniterapijos asociacijos tinklapyje.