Edukacija su šunimis: tokia patirtis būtina!

2017 Sausis 25 d.

 

„Edukaciniai užsiėmimai su šunimis turėtų būti įtraukti į ugdymo programas, nes vaikams būtinai reikia tokios patirties, – sakė Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijos mokytoja Egidija Žukauskienė. – Po tokių užsiėmimų vaikai tampa geresni, atidesni vienas kitam. Taip pat jie išmoksta saugiai bendrauti su gyvūnais“.

Mokytojos nuomone, šiuolaikinė visuomenė gana agresyvi, neatlaidi, o bendraudami su šunimis vaikai gauna gėrio, meilės pamokas. Išeina iš tokių užsiėmimų su šypsena, ir tai yra pats geriausias įvertinimas.

Sausio 24 dieną Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centre Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijos antrokai dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Saugi draugystė su šunimis“.

Dauguma šios klasės vaikų turi gyvūnų augintinių, užsiėmime jie dalijosi savo patirtimi. Jų mokytoja Egidija taip pat neabejinga šunims – laiko belgų aviganį malinua.

Pakeliui į užsiėmimą antrokė Gabrielė mokytojai pasisakė šuniukų neglostysianti, nes bijo (mergaitę kažkada užpuolė šuo). Bet, pamačiusi draugišką auksaspalvę retriverę Rėją ir kaip kiti vaikai paeiliui ją glosto, neraginama prisiartino prie šuns, paglostė. Norisi tikėti, jog tai buvo mažas Gabrielės žingsnelis didelės draugystės link…

Užsiėmimą Guodai Kavaliauskaitei ir Augustei Daukšienei padėjo vesti elgsenos testus išlaikę šunys Rėja ir Džo. Saugaus bendravimo taisykles „dėstė“ Benas ir Skipis – specialiai vaikų ugdymo įstaigoms sukurti mokomieji personažai.

„Ar kada nors matėte šunį, prie kurio pavadėlio pririštas geltonas kaspinas?“ – klausė vaikų Guoda. Aiškino, ką šunų saugumui bei gerovei reiškia geltonas kaspinas.

Kada negalima glostyti šuns ir geriau prie jo nesiartinti. Kaip taisyklingai susipažinti su šunimi. Kokios yra tinkamo elgesio su šunimis taisyklės. Tai tik nedidelė dalis svarbių temų, aptartų su antrokais.

Užsiėmimui baigiantis, valų terjeras Džo parodė triukų, o vaikai iškart ėmė klausinėti, kaip tokių gudrybių šunį išmokyti. Valanda su šunimis prabėgo smagiai ir greitai.

Guodos Kavaliauskaitės nuotr.