Visuomenės švietimo projektas „Atsakingo šeimininko akademija“

2020 Sausis 27 d.

 

 Vilnius, Kaunas, Šiauliai, Panevėžys, Alytus ir kiti Lietuvos miestai. Kas juos sieja?

Sieja daug kas, bet pastaraisiais metais juos sieja ir dialogas su šunų mylėtojais. Ir tai ne vien Lietuvos kinologų draugijos (LKD), šios idėjos autorės, dialogas su esamais ar būsimais šunų augintojais.

Prie šio projekto prisideda Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, Lietuvos smulkiųjų gyvūnų veterinarijos gydytojų asociacija, zoologijos prekių parduotuvių tinklas „Kika“, dresūros mokyklos, miestų savivaldybės, viešosios bibliotekos.

AŠA paskaitose patyrę šunų augintojai, dresuotojai, veterinarijos bei gyvūnų priežiūros specialistai dalijasi savo patirtimi – kalba apie šunų mitybą, priežiūrą, socializaciją, ugdymą, taisykles bei įstatymus, susijusius su gyvūnų gerove.

„Gyvūno šeimininko atsakomybė prasideda ne tada, kai mažą šuniuką jis parsiveža į namus, o kai gimsta noras laikyti naminį gyvūną augintinį. Atsakingas pasirinkimas – štai kas svarbiausia! Būtent todėl akademijos pavadinime atsirado žodis atsakomybė, jį akcentuojame visose paskaitose, apie ką bekalbėtume: apie kasdienę šuns priežiūrą, socializaciją, sveikatą, gyvūno lavinimą ar gerovę. Akademiškumo sąvoką gal ir traktuojame laisviau, bet mes norime pabrėžti: AŠA paskaitas skaito savo srities profesionalai – tie, kas gali pasidalinti ne tik teorinėmis žiniomis, bet ir gyvenimiška patirtimi“, – sako LKD Mokymo centro vadovė Daiva Kvedarienė.

Augustė Daukšienė, šio projekto koordinatorė, atkreipia dėmesį, kad „Atsakingo šeimininko akademija“ yra nemokama. Tai nieko nekainuoja mokymų dalyviams. Nemokamai paskaitas skaito ir savo srities specialistai. Tai savanorystė, už kurią Lietuvos kinologų draugija jiems yra labai dėkinga. 

Išklausę visas 5 paskaitas klausytojai gauna atsakingo šeimininko pažymėjimus.

Projektas startavo 2016 metais ir kasmet tampa vis populiaresnis.

Informacija e.paštu lkd.suo@gmail.com

Sauliaus Jermolajevo nuotr.