Edukaciniai užsiėmimai Žaliakalnio progimnazijoje

2014 Gruodis 2 d.

 

Lapkričio 10-26 d. Mokymo centro komanda lankėsi Kauno Žaliakalnio progimnazijoje.

Užsiėmimuose dalyvavo pirmų – ketvirtų klasių mokleiviai bei septintokai. Iš viso pabendrauta su dešimtimi klasių. Užsiėmimai kiekvienai klasei buvo padalinti į du ciklus.

Pirmąją savaitę visos klasės dalyvavo užsiėmimuose „Saugus bendravimas su šunimis“. Juose vaikai mokėsi saugiai pasisveikinti su šunimi, „perskaityti“ šuns kūno kalbą.

Buvo aptarta, kokių veiksmų bendraujant su šunimi reikėtų vengti, kaip elgtis kilus grėsmei, kokių priemonių reikia saugumui užtikrinti vaikštinėjant su šunimi lauke.

Vėlesni užsiėmimai vyko gilinantis į gyvūnų gerovės tematiką. Jų metu vaikai sužinojo, kokios yra penkios gyvūnų laisvės, kokia atsakomybė įsigyjant ir auginant šunį tenka savininkui, susipažino su prieglaudose ir gatvėje gyvenančių gyvūnų kasdienybe.

Kiekvieno užsiėmimo metu kildavo diskusija, kurios metu siekta išanalizuoti, kaip atsiranda beglobiai ir niekam nereikalingi gyvūnai, kokios grėsmės kyla įsigyjant „veislinį“ be dokumentų šuniuką skelbimų portaluose ar tiesiog gatvėje, į ką atsižvelgti prieš apsisprendžiant įsigyti šunį, kaip tinkamai pasirūpinti augintiniu, ką galima nuveikti drauge su šunimi.

Aktyvus vaikų dalyvavimas užsiėmimuose, jų išsakytos mintys džiugina – auganti karta tikrai neliks abejinga tiems, kuriuos prisijaukinome.

O mokyklos pedagogų manymu, švietėjiški užsiėmimai padeda užtikrinti ne tik vaikų saugumą, bet ugdo atsakomybės jausmą, pagarbą gyvybei ir todėl turi būti tęstiniai.

Su Mokymo centro komanda Žaliakalnio progimnazijos pedagogai sutarė susitikti pavasarį.

Mokymo centro švietimo projektų koordinatorė Ugnė Nedzinskaitė