Į mokyklą pas vaikus skuba kas? Benas ir Skipis!

2015 Spalis 30 d.

 

Jeigu jūsų paprašytų nurodyti patį seniausią, iki šių dienų gyvuojantį pedagogikos metodą, nesuabejotumėte, jog tai – pasaka. Ir būtumėt visiškai teisūs.

Būtent per pasakas, gražias, pamokančias istorijas galima perduoti vaikams svarbiausias vertybes.

LKD Mokymo centro komanda ne vienerius metus lankosi vaikų ugdymo įstaigose ir jau įsitikino: nėra vaikų, kurie nesidžiaugtų į pamoką atėjusiu šunimi, ir nėra vaikų, kurie nesiklausytų įdomių istorijų.

Ši patirtis pasufleravo idėją: apie gyvūnų gerovę, saugią draugystę su šunimis vaikams turi pasakoti artimi, pažįstami personažai. Taip atsirado linksmas berniūkštis Benas ir ištikimasis jo bičiulis – šuo Skipis. Vardus šiems draugams sugalvojo patys vaikai.

„Ne išversta iš svetimos kalbos, ne nukopijuota, bet originali, iš vaikų kasdienybės atėjusi turi būti istorija, o personažai – patys vaikai ir jų augintiniai, – Beno ir Skipio atsiradimo priežastį aiškino Mokymo centro vadovė Daiva Kvedarienė. – Norime, kad mūsų pasakojamos tiesos vaikams būtų įtaigios, lengvai suprantamos, kad vaikai atpažintų save ir savo elgesį  ir drąsiai kalbėtų apie savo santykius su gyvūnais“.

Personažus Beną ir Skipį sukūrė jaunoji dailininkė Greta Keraminaitė. Kol kas jie „gyvena“ kompiuteryje ir savo keliones po mokyklas pradeda edukacinio užsiėmimo „Saugus bendravimas su šunimi“ pristatyme. Taip pat Benas su Skipiu „apsigyveno“ Mokymo centro knygų skirtukuose ir lipdukuose.

Ateis laikas ir mokomajai Beno ir Skipio užduočių knygelei.

„Benas ir Skipis palengvins mūsų darbą. Jie ne tik pasakos, kaip reikia globoti gyvūnus ir kaip saugiai su jais bendrauti, bet mokys vaikus gyvenimiškų vertybių. Padės formuoti globos ir atsakomybės jausmą gyvūnams, žmonėms, gamtai, daiktams“, – sakė D.Kvedarienė. 

Projektas kuriamas iš Lietuvos kinologų draugijos lėšų.

G.Keraminaitės pieš., G.Kavaliauskaitės nuotr.