Naujas projektas su kinologijos skautais

2014 Lapkritis 13 d.

 

Skautų judėjimas Lietuvoje turi senas tradicijas. Jauniems žmonėms tai puiki žinių, naujų įgūdžių mokykla. Tai puiki galimybė gilintis į tai, ką mėgsti ir netgi įgyti skautišką specialybę.

Nuo šio rudens LKD Mokymo centras taip pat prisijungė prie skautų judėjimo – ateinantį pusmetį jaunieji skautai kiekvieną savaitę rinksis į kinologijos mokymus. Užsiėmimus jauniesiems skautams ves Mokymo centro savanorė, Vilniaus universiteto pirmakursė Gabija Vyšniauskaitė, nuo 11 metų aktyviai dalyvaujanti skautų organizacijos veikloje. Gabija yra patyrusi skautė, kinologijos specialybės instruktorė.

Pokalbis su Gabija Vyšniauskaite.

Kokiomis specialybėmis skautai domisi labiausiai?

Skautai labai domisi kinologo specialybe, nes tai kone vienintelė specialybė, kurioje galima mokytis kartu su gyvūnu. Taip pat daug susidomėjimo sulaukia žygeivio, kraštotyrininko ir panašios specialybės, nes jos tiesiogiai susijusios su skautų veikla vasaros stovyklose.

Kaip manai, kodėl jie pasirinko kinologijos mokymus?

Skautai renkasi kinologo specialybę norėdami geriau pažinti savo šunis, kartu nueiti į kinologinius renginius. Jie taip pat nori nepraleisti galimybės paklausti jiems rūpimų klausimų apie šunis, daugiau sužinoti apie priežiūrą, auklėjimą, veisles.

Kokius pažymėjimus ar diplomus gaus jaunieji kinologijos skautai?

Baigusieji mokymus gaus skautiškos specialybės kinologo ženklelį. Tai pirmoji tokia jaunųjų kinologų grupė Vilniuje, viena grupė jau mokėsi ir baigė kinologijos mokymus Marijampolėje.

Optimistinės ir... pesimistinės šių mokymų prognozės.

Labai džiaugiuosi nauja skautų grupe, kuri į mokymus susirinko lapkričio 10-ąją – turime ir buvusių gyvūnų prieglaudų savanorių, visi skautai turi arba turėjo bent po vieną šunį, dalis jų yra dalyvavę šunų parodose arba lankę dresūros užsiėmimus. Tai džiugina, nes rodo pakankamai rimtą susidomėjimą kinologija ir šia specialybe. Manau, kad turėsime puikią skautų su kinologo specialybės ženkleliais laidą.

Myli šunis, patinka švietėjiška veikla, nori atlikti profesinę praktiką, turiningai praleisti laisvalaikį – prisijunk prie LKD Mokymo centro komandos! E. p. savanoriai@kinologija.lt.