„Laimingos uodegos“ sportavo ir šventė

2016 Rugsėjis 5 d.

 

Pirmąjį rugsėjo šeštadienį sostinės Vingio parke nuo ankstyvo ryto viskas buvo kitaip: prie didžiosios estrados rikiavosi palapinės ir ringai, varžybų teisėjai tarėsi su organizatoriais, o renginio vedėjas – aktorius Ramūnas Cicėnas jau skelbė šeimų ir šunų laisvalaikio šventę „Laimingos uodegos 2016“.

Jau trečią kartą Vilniuje vyko šeimų ir augintinių sporto šventė, kurios tikslas – paskatinti žmones aktyviau leisti laisvalaikį su savo augintiniais. Suteikti žinių apie šunų sportą. Skiepyti atsakomybę. Atkreipti dėmesį į gyvūnų gerovę.

„Laimingos uodegos“ visada pabrėžė ne vien sporto su šunimis idėją.

Daug dėmesio šioje šventėje skiriama visuomenės švietimui, todėl Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centras tokiame renginyje visada būna aktyvus dalyvis.

Ir šį kartą suformavome edukacinę Mokymo centro erdvę, o mums talkino būrys kinologijos savanorių. Žalioji Mokymo centro palapinė buvo matoma iš tolo – ten ir paskelbėme naujųjų mokslo metų „startą“!

Edukacinė Beno ir Skipio programa, kurią pristatome vaikų ugdymo įstaigose, buvo papildyta nauju žaidimu – „Kas daugiau: Benas ar Skipis?“. Kinologijos savanorė, Lietuvos edukologijos universiteto studentė Dovilė Masalskaitė, sukūrė žaidimo klausimus ir taisykles. Į šį žaidimą mielai įsitraukė ir vaikai, ir suaugusieji. Lankytojai taip pat žaidė „Kinologijos namuką“, „Šunų veislių kortas“ ir kitus originalius, Mokymo centro sukurtus, žaidimus, laimėjo prizų.

„Šeimų ir augintinių sporto šventė vis labiau populiarėja, šiemet jau galime ją pavadinti tarptautine, nes „ITAKA Agility Cup 2016“ varžybose šunys jėgas išmėgino vieno populiariausių Europoje Agility teisėjų Rene Blank iš Vokietijos parengtose trasose“, – sakė kelionių agentūros „ITAKA“ vadovė Aistė Svinkūnaitė.

Obedience varžybų organizatorė, Sportinio šunų paklusnumo klubo atstovė Viktorija Vasiliauskienė taip pat pabrėžė varžybų tarptautiškumą. Į Obedience varžybas registravosi ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos, Estijos bei Kaliningrado srities sportininkai. Teisėjauti buvo pakviestas patyręs Obedience teisėjas iš Švedijos Thomas Lundin.

Žiūrovų dėmesio bei plojimų sulaukė ir lėkščiasvydžio (Frisbee) rungtis. Ši smagi, puikios reakcijos ir šuns vikrumo reikalaujanti rungtis Lietuvoje vis dar naujiena. Tačiau varžybos, kuriose dalyvavo ir svečiai iš kaimyninės Latvijos, parodė: mūsiškiai tikrai ne iš kelmo spirti...

Smagi komandinė šuns ir žmogaus rungtis – bėgimas, arba Canicross, mūsų šalyje jau populiari, vyksta ir tarptautinės varžybos, o šį kartą bėgimas buvo suorganizuotas ir jauniesiems bėgikams – vaikai bėgo su savo augintiniais.

Pitch and Go varžybos buvo skirtos visiems, kurių šunys mėgsta aportuoti numestą kamuoliuką, yra greiti ir paklusnūs. Džiugių emocijų užteko visiems.

Kaip visada susižavėjimo šūksniai girdėjosi pasirodant Šiaulių dresūros mokyklos „Laukinė orchidėja“ šunims Rakščiai ir Kidui. Buvo smagu matyti, kaip į savo pasirodymą treneriai Alfonsas Dauskurdis ir Dovydas Alešiūnas įtraukė žiūrovus, kaip po pasirodymo bendravo su šunų mylėtojais, atsakė į klausimus.

Pasirodymą taip pat surengė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) kinologai su savo tarnybiniais šunimis.

Šventę rėmė „Royal Canin“ – rėmėjų palapinėje buvo galima konsultuotis apie gyvūnų mitybą, dalyvauti konkursuose bei nusifotografuoti su augintiniu. Renginys buvo nemokamas.

Renginį organizavo klubai „Running Wolves Vilnius“ ir LBAMK „Manija“

Daugiau nuotraukų: https://www.facebook.com/KinologijaLT

Guodos Kavaliauskaitės nuotr.