Mokėsi pagarbiai elgtis su šunimi

2017 Liepa 12 d.

 

Liepos 12 dieną lygiaplaukė retriverė Mona kartu su savo šeimininke Rasa lankėsi vaikų darželyje.

„Nuvykome į darželį sostinės S.Žukausko gatvėje, priklausantį privačių darželių grupei „Mini darželiai“, – pasakojo užsiėmimo vedėja Guoda Kavaliauskaitė. – Užsiėmime dalyvavo apie 20 įvairaus amžiaus vaikų, nuo visai mažiukų iki vyresnių. Visi kartu su Mona pasimankštinome: Mona vykdė Rasos duodamas komandas, o vaikai jas mielai kartojo. Taip pat nepamiršome vaikų supažindinti su saugaus, pagarbaus elgesio su gyvūnais augintiniais taisyklėmis“.

Mažieji šunų mylėtojai sužinojo, kaip prisiartinti prie šuns, kaip paglostyti. Vyresni vaikai puikiausiai atsakė į klausimą, kodėl negalima glostyti šuns galvos.

„Nes galima užgauti, šuniui nemalonu, visai arti jo akutės ir burna“, – aiškino vyresnieji vaikai.

Prie pačių mažiausiųjų Mona atsigulė, kad šiems būtų patogu ir visiškai nebaisu paglostyti tokį didelį,  labai draugišką šunį.

Mona demonstravo triukus, o vaikai galėjo patikrinti jos uoslę – iš puslankiu sustojusių vaikų tik keli turėjo paslėpę skanėstus delniukuose, bet Mona dideliam vaikų džiaugsmui juos mikliai surado.

Užsiėmimą darželinukai baigė vaišindami Moną skanėstais (taip, kaip buvo pamokyti), prieš tai paprašę jos atlikti komandą.

Atsisveikindama Mona padovanojo visiems Skipio atšvaitus, kad vaikai ją ilgai prisimintų ir visada jaustųsi saugūs šalia šunų.

G.Kavaliauskaitės nuotr.