Pasiruoškite šunelio atvykimui į namus

2014 Rugpjūtis 30 d.

 

Jau išsirinkote šuniuką ir nenumaldomai artėja diena, kai parsivešite jį į namus. Šuniuko atskyrimas nuo motinos ir aplinkos pasikeitimas sukelia mažyliui daug streso, todėl svarbu tinkamai paruošti namus naujajam šeimos nariui.

Reikmenys ir kasdieniai dalykai

Įsigykite šuns reikmenis iš anksto. Pirmiausia jam reikės dubenėlių: vieno ėdalui, kito vandeniui.

Sveikiausia ir patogiausia šerti, kai dubenys įtvirtinti specialiame stovelyje. Dubenėlių, kaip ir guolio, kur šuniukas ilsėsis, vietos geriau nekaitalioti. Mažas šuniukas turi pratintis prie vietos ir tvarkos.

Rekomenduojama įsigyti ir surenkamą narvą arba didesnę pervežimo dėžę - tai taps saugia šuns buveine. Anksti pripratintas prie narvo, nesunkiai išmoks keliauti. Pratindami, venkite prievartos, nepalikite narve per ilgai.

Šuniukai mėgsta žaisti ir viską graužti, todėl pirkite tvirtesnius žaislus (susuktos virvelės, poliuretano kamuoliukai). Venkite mažų, lengvai sukramtomų žaislų, neleiskite graužti tuščių plastmasinių butelių ir kt. pavojingų daiktų, nes atplaišos gali sužaloti šunį.

Jau pirmomis dienomis prireiks antkaklio ir pavadėlio. Eidami jų pirkti, žinokite augintinio kaklo apimtį. Šiuos daiktus teks pirkti ne kartą, nes šuniukai auga greit. Rinkitės minkštos odos antkaklius. Mažiems šunims nepatartina segti metalinių grandinėlių, storų sintetinių antkaklių - minkštos šuniukų gerklos lengvai pažeidžiamos.

Žiemą ar rudenį šuneliui gali prireikti rūbų, labiausiai reikia saugoti krūtinės ląstą ir papilvę. Šunims labiau kenkia ne šaltis, o drėgmė ir skersvėjai. Vasarą saugokite nuo šiluminio smūgio, per karščius nepalikite automobilyje.

Pavojai namuose

Prieš parsiveždami augintinį, apžiūrėkite savo namus: ar namas ir kiemas saugūs, ar nėra atvirų duobių, neapdairiai laikomų chemikalų, lengvai prieinamų šiukšlių dėžių, nesaugių laiptų, plyšių tvoroje.

Stebėkite, kad šuo neprilįstų prie elektros laidų. Nepalikite smulkių daiktų lengvai prieinamose vietose.

Kadangi nuo vados atskirtas šuniukas pirmomis naktimis nerimauja ir inkščia, įdėkite į jo guolį šiltą pūslę. Neimkite į savo lovą, nes atpratinti bus sunku. Švelniai ir reikliai pratinkite prie tvarkos - diktuokite savo sąlygas.