Saugus bendravimas su šunimi – Žaliosios savaitės dalis

2019 Birželis 10 d.

 

Baigiantis mokslo metams vaikų ugdymo įstaigose padaugėja neformaliojo švietimo renginių.

Pravesti saugaus bendravimo su šunimis užsiėmimų Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centras kviečiamas itin dažnai, patenkinti visus prašymus ne visada yra galimybių.

Mokymo centro komanda laikosi nuostatos, kad švietėjiškuose bei pramoginiuose renginiuose su vaikais gali dalyvauti tik specialų egzaminą išlaikę šunys. Paisoma ne tik vaikų saugumo, bet ir gyvūnų gerovės reikalavimų.

Vieną tokių edukacinių užsiėmimų – „Saugi draugystė su gyvūnais augintiniais“ birželio 7 d. Vilniaus Jono Basanavičius mokyklos trečiokams vedė LKD Mokymo centro vadovė Daiva Kvedarienė ir Guoda Kavaliauskaitė, o kartu su jomis ir auksaspalvė retriverė Rėja.

Šis užsiėmimas su šunimi buvo Žaliosios savaitės dalis.

9-10 metų vaikai visą savaitę leido stovykloje (Stirnamio sodyba, Molėtų r.), gamtos apsuptyje. Kad labiau pažintų gamtą ir gyvūnus, kad įgytų naujos patirties, vaikams buvo suplanuota nemažai įdomių, naudingų užsiėmimų. 

Užsiėmimo su šunimi metu vaikai ne tik bendravo su draugiška, meilia auksaspalve retrivere Rėja, bet taip pat sužinojo apie šunų prigimtį bei poreikius, kalbėjosi apie gyvūnų gerovę. Vaikai taip pat pasipasakojo apie savo gyvūnus augintinius.

Daugiausia dėmesio, be abejo, buvo skirta saugiam bendravimui su šunimis. Vaikai mokėsi ramiai prisiartinti prie gyvūno, bendrauti su šunimi ir jo šeimininku.

„Ne tik vaikai, bet ir aš kai kurių dalykų nežinojau,– sakė vaikų mokytoja. – Kai ką su vaikais jau pritaikėme ir praktikoje. Jie labai gerai įsidėmėjo apsaugos elementus, o tai tikrai svarbu."

Guodos Kavaliauskaitės nuotr.