Prieššventinis maratonas Kaune

2015 Sausis 6 d.

 

Paskutinį besibaigiančių metų mėnesį LKD Mokymo centro komanda, organizuojanti edukaciją Kaune, praleido labai turiningai – aplankytos keturios mokyklos.

Pirmoji gruodį Mokymo centro komandos aplankyta mokykla – KTU Vaižganto progimnazija, čia paskaitos apie saugų elgesį su šunimis klausėsi septintokai.

Užsiėmimo metu virė audringos diskusijos, įtraukusios ir klasės auklėtoją, ypač analizuojant, koks elgesys šunims patinka, koks – ne.

Paaugliai dalijosi patirtimi, lygino turimų augintinių elgesį įvairiose situacijose.

Vėliau saugaus elgesio su šunimis mokėsi Girininkų pagrindinės mokyklos ugdytiniai – nuo pradinukų iki dešimtokų.

Kadangi po užsiėmimo Mokymo centro komandai teko išvažiuoti nespėjus atsakyti į gausybę pabirusių klausimų, pasitarus su mokyklos pedagogais, nuspręsta į šią mokyklą sugrįžti dar kartą – galbūt pavasarį, pakartoti užsiėmimo metu įgytas žinias ir jas pagilinti.

Trečioji mokykla, kurią gruodžio mėnesį aplankė kauniečių komanda, mokykla-darželis „Rūtelė“.

Čia saugaus elgesio su šunimis mokėsi mažiausieji – pirmosios klasės mokiniai. Užsiėmimą stebėjo keletas mamų bei pedagogių, kurių nuomone, tokie užsiėmimai yra labai vertingi ir turėtų būti vedami visiems moksleiviams. Į šią mokyklą taip pat žadame sugrįžti.

Tačiau apsilankymas Kauno specialiojoje mokykloje buvo išskirtinis. Tai mokykla judesio ir padėties sutrikimų bei kompleksinės negalios didelių ir labai didelių specialiųjų ugdymo poreikių turintiems vaikams ir jaunuoliams.

Šioje mokykloje lankėmės antrą kartą. Gegužės mėnesį čia vyko užsiėmimai apie saugų elgesį su šunimis, o šįkart užsiėmimo tema buvo „Kalėdų Senelio šunys“.

Šia tema mokykloje buvo organizuotas piešinių ir darbelių konkursas. Kalėdinę nuotaiką padėjo sukurti darbštusis keturkojis Mokymo centro savanoris – samojedas Dunis ir specialiai pakviesti jo „kolegos“ – Samojedų klubo atstovai.

Užsiėmimo pradžioje, kaip visada, vaikai pasikartojo saugaus elgesio su šunimis pagrindus – „gyvu modeliu“ dirbo Dunis.

Vėliau visus pradžiugino Samojedų klubo parodomoji pažintinė programa, po kurios vaikai išskubėjo savo įspūdžių įamžinti popieriuje (darbelius publikuosime vėliau). Ir vėl po užsiėmimo išgirdome geriausią, koks tik gali būti, įvertinimą – kvietimą sugrįžti.

Ugnė Nedzinskaitė