Šunys + Rotary vasara vaikams

2016 Birželis 24 d.

 

Nuo 2009 metų organizuojama stovykla yra vienas svarbiausių Vilniaus tarptautinio Rotary klubo projektų. Stovykloje atostogauja 60 vaikų iš daugiavaikių nepasiturinčių šeimų bei vaikų namų.

„Rotariečiams“ taip pat padeda savanoriai, įskaitant Interact klubą „Vilnius International“ bei atvykstančius mainų studentus iš kitų šalių, – rašoma oficialiame Rotary klubo tinklapyje.

Vaikai ne tik pramogauja ir džiaugiasi vasaros malonumais, bet gražioje stovyklavietėje prie Gruobšto ežero (Trakų r.) kasmet susitinka su sporto, meno, verslo pasaulio atstovais, mokosi naujų dalykų. Vaikai šioje stovykloje skatinami kurti ir pažinti.

Jau ne pirmus metus jiems organizuojami ir susitikimai su šunimis – „Rotary vasara“ neįsivaizduojama be Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro programos. Birželio 22-ąją toks susitikimas taip pat buvo organizuotas – pas vaikus atvyko kauniečių Šunų dresūros ir sporto centro „Nasrai“ komanda.

Smagu, kad prie šio ir panašių socialinių projektų vis dažniau prisideda kinologų bendruomenė. „Nasrai“ tokių kvietimų atvykti su šunimis sulaukia dažnai, todėl yra parengę parodomąją programą. Būtinai į šią programą jie įtraukia vaikus, kad šie neliktų vien stebėtojais, kad mokytųsi bendrauti su šunimis ir iš arčiau pažintų gyvūnus.

Ir nors vasarą Agility entuziastams yra labai įtemptas treniruočių ir varžybų metas, jie surado laiko pristatyti vaikams parodomąją programą – padovanoti nepamirštamas akimirkas su šunimis.

Pasak stovyklos vadovų, bendraudami su šunimis vaikai įgyja naujų bendravimo įgūdžių. Ne tik su gyvūnais, bet ir tarpusavyje. Kažką naujo išbandę (susipažino su  Agility kliūtimis, pamėgino „lenktyniauti“), vaikai įgyja daugiau pasitikėjimo savo jėgomis.

„Rotary vasara“ socialinė paskyra: https://www.facebook.com/Rotary.Vasara

Virgilijaus Labino nuotr.