Šuo padeda geriau įsiminti informaciją

2016 Lapkritis 29 d.

 

Dabartinės mokyklos labai įvairios – Mokymo centro komanda, vesdama užsiėmimus vaikų ugdymo įstaigose, tuo ne kartą įsitikino.

Šį rudenį švietėjiškų užsiėmimų ciklas buvo suplanuotas ir Vilniaus „Santaros“ progimnazijoje (A. Juozapavičiaus g.).

„Santaros“ gimnazijos ir progimnazijos atsiradimo ištakos – Vilniaus humanitarinė gimnazija, įkurta 1921 metais. Ir dabar ši mokykla yra daugiatautė.

Progimnazijoje mokosi įvairių tautybių vaikai, čia kuriama daugiakultūrinė erdvė, kur vaikai supažindinami su lietuvių, rusų, baltarusių, žydų ir kitomis kultūromis, kur rūpinamasi kiekvieno vaiko pažanga ir sėkme. Ne veltui „Santaros“ gimnazijos ir progimnazijos šūkis – „Kiekvieno pažanga ir sėkmė”.

Čia daug dėmesio skiriama ir vaikų neformaliajam ugdymui. Į šiuos ugdymo planus mokytojai mielai įtraukė vaikų kinologinį švietimą.

Visą mėnesį 7-10 metų pradinukai lankė užsiėmimus „Saugus bendravimas su šunimi“, įvyko net 11 užsiėmimų, kuriuos rusų kalba vedė LKD Mokymo centro darbuotoja Karina Granat, o jai padėjo Labradoro retriverė Amber.

„Ir vaikai, ir mokytojai buvo susidomėję, ką Amber jiems „papasakos“, – sakė K.Granat. – Po užsiėmimų mokytojai teigė, kad tokie užsiėmimai ne tik įdomūs, bet ir naudingi, labai reikalingi tiek vaikams, tiek suaugusiesiems. Jų nuomone, užsiėmime dalyvaujant šuniui, vaikai klausė įdėmiau, sekė kiekvieną šuns judesį ir geriau įsiminė informaciją“. 

K.Granat nuotr.