Tolerancijos diena su „kitokiais“ šunimis

2014 Lapkritis 12 d.

 

„Pavojingų šunų veislių nėra. Yra tik neatsakingi šunų šeimininkai“, – Vilniaus „Žemynos“ gimnazijoje vykusiame edukaciniame užsiėmime kalbėjo Mokymo centro švietimo projektų koordinatorė Ugnė Nedzinskaitė.

Kas yra šuns veislė, kokiomis savybėmis pasižymi tam tikros veislės, kokie reikalavimai keliami atitinkamos veislės šunims ir kokia yra jų paskirtis? – U.Nedzinskaitė su septintokais ir aštuntokais (trijose atskirose klasėse) aptarė ne vien šias temas.

Mokymo centro užsiėmimai su šunimis „Žemynos“ gimnazijoje vyko ir pernai, taip pat ir šį rudenį. Dar keletas užsiėmimų bus organizuoti lapkričio 19 ir 24 d. – panašu, kad ši gimnazija ir LKD Mokymo centras įpusėjo ilgalaikį švietimo projektą...

O šį kartą, lapkričio 12-ąją, moksleiviams pasiūlyta pasikalbėti dar viena tema – „Kitokie“ šunys“.

Kadangi lapkričio 14 d. pasaulyje minima kaip Tarptautinė tolerancijos diena, mokiniai buvo paskatinti atkreipti dėmesį į skirtingų tautybių žmones, įvairias nuomones, tai tapo puikia proga ugdyti pakantumą kitiems ir „kitokiems“. Šia proga su mokiniais ir buvo dauga kalbama apie gyvenimo paraštėse atsiradusius kai kurių veislių gyvūnus – vadinamuosius agresyviųjų veislių sąrašo šunis.

Būtent tokį šunį, savo augintinę Norą, į gimnaziją atsivežė druskininkietė Gintarė Matevičiūtė, kuri papasakojo moksleiviams amerikiečių Stafordšyro terjerės Noros istoriją.

Prieš 3,5 metų išgelbėta iš „Grindos“, šiandien Nora yra ne tik mylimas šeimos šuo, bet ir šunų jėgos sporto varžybų nugalėtoja, žmonėms ir gyvūnams draugiška, puikiai išauklėta augintinė.

Mokiniai nuoširdžiai ją priėmė, nebuvo tokių, kurie būtų bijoję ar nenorėję pabendrauti. O Nora nepavargdama vizgino uodegą ir rodė moksleiviams bei mokytojams šuniškus triukus.

 

Myli šunis, patinka švietėjiška veikla, nori atlikti profesinę praktiką, turiningai praleisti laisvalaikį – prisijunk prie LKD Mokymo centro komandos! E. p. savanoriai@kinologija.lt.