Birželio mėnesį – pažintis su mažaisiais augintiniais

2015 Birželis 16 d.

 

Birželio 16-ąją nuo pačio ryto Vilniaus vaikų darželio „Vaikystės takas“ mažieji laukė svečių – buvo sutarta, kad pas vaikus atvyks Mokymo centro komanda ir Labradoro retriverė Amber.

Tik įžengus į darželį pasitiko pačių vaikučių sukurtas informacinis stendas: kas kokius gyvūnėlius laiko ar dar tik žada laikyti. Ant palangių rikiavosi vaikų atsineštų knygelių apie gyvūnus biblioteka – visas birželio mėnuo čia skirtas pažinčiai su gyvūnais augintiniais.

Per porą savaičių vaikai daug sužinojo ir patyrė. Svečiams jie papasakojo, kaip reikia rūpintis gyvūnėliais, kaip saugiai su jais draugauti. Kai kurie, padedami tėvelių, savo augintinius jau buvo atsivedę į darželį – supažindino su gyvūnais savo draugus ir auklėtojas.

O šis antradienis buvo skirtas pažinčiai su mokytais šunimis – vaikai sužinojo, kiek daug ir kokių įvairių yra šunų veislių, patyrė, kas šunims yra svarbu, pasipasakojo, kokie yra jų šunys ir klausinėjo, kaip reikia mokyti šunis.

Po trumpos pamokėlės visi išskubėjo į saulėtą darželio kiemą pasižiūrėti Labradoro retriverės Amber programos. Kas norėjo, galėjo ją paglostyti, susipažinti arba padėti Amber šeimininkei Karinai palaikyti lanką ir tunelį, kai Amber rodė vaikams linksmus šuniškus triukus.