Viršuliškių vaikai mokėsi saugiai bendrauti su šunimi

2017 Gegužė 5 d.

 

Viršuliškių mokyklos 2 B klasės mokiniai kartu su savo mokytoja Rūta Ramanauskiene gegužės 5 dieną dalyvavo užsiėmime „Saugus bendravimas su šunimi“.

Užsiėmimas vyko Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centre.

„Susitikimas su šunimi vaikams labai patiko. Visi susidomėję klausėsi, atidžiai stebėjo praktinius užsiėmimus, įsiklausė ir  į užsiėmimo vedėjos Guodos pastabas. Tai vaikams neįprasta, tačiau nuostabi mokomoji priemonė. Vaikai daug žino apie šunis, išmano apie jų veisles ir noriai apie šunis kalba. Deja, taisyklių, kaip elgtis su šunimis, o ypač nepažįstamais, dažnai nežino arba jas pamiršta“, – po užsiėmimo kalbėjo mokytoja Rūta.

Pedagogės teigimu, vaikai yra drąsūs, savimi pasitikintys, tačiau, bendraujant su gyvūnais, pirmiausia būtina laikytis taisyklių.

Taip pat būtina nepamiršti gyvūnų gerovės, į tai užsiėmimo metu buvo atkreiptas ypatingas dėmesys, vaikams buvo ne kartą akcentuota, kad šuo yra jusli, savo poreikių turinti, gyva būtybė.

Užsiėmimą Guodai Kavaliauskaitei pravesti padėjo Mokymo centro „personažai“ Benas ir Skipis, vaikus gražaus elgesio su šunimis mokė auksaspalvė retriverė Rėja.