Žemaitijos vaikai bendravo su kinologais

2014 Spalis 19 d.

 

Pasaulinės gyvūnų globos dienos proga Plungės šunų mylėtojų klubo nariai apsilankė M. Valančiaus pradinėje mokykloje.

Plungės šunų mylėtojų klube jau tapo tradicija kasmet spalio mėnesį lankytis mokyklose, supažindinti vaikus su įvairiomis šunų veislėmis, priminti jiems apie gyvūnų globą ir žmonių pareigas. 

Spalio 17-ąją tokį susitikimą klubai nariai suorganizavo su M.Valančiaus mokyklos pradinukais.

Edukacinę programą jie pradėjo filmuku. Tai ne tik labiau patinka vaikams, bet ir padeda jiems aiškiau suprasti, analizuoti įvairias situacijas su gyvūnais.

Šios mokyklos vaikams jau anksčiau buvo pravesti du edukaciniai užsiėmimai, o šįkart jiems parodytas filmas ir diskutuota apie įvairių „profesijų“ šunis. Vaikai aktyviai dalyvavo pokalbyje, dalijosi savo žiniomis apie tarnybinius ir kitus šunis.

Vaikams taip pat buvo priminta, kad naminius gyvūnus reikia dehelmintizuoti, kalbėta apie higieną, pabendravus su naminiais gyvūnais augintiniais.

Į susitikimą su vaikais klubo nariai atsivedė savo augintinius.

Edukaciniame užsiėmime dalyvavo ir įdėmiai klausėsi ne tik vaikai, bet ir mokyklos pedagogai. Taigi į Plungės šunų mylėtojų klubą užsukti buvo pakviesti ne tik vaikai, bet ir jų mokytojai bei vaikų tėveliai – klubo atstovai pažadėjo parodyti dar ne vieną edukacinį filmą, prie arbatos puodelio supažindinti su kinologija, maloniai pabendrauti.

Ana Liutikienė